Dr. Kovács Norbert blogja

ügyvéd, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó, energetikai szakjogász

Előnytelen számlás mobil előfizetése van? Mondja most fel, kötbér fizetése nélkül!

2012. szeptember 30. 19:54 - dr. Kovács Norbert

Kevesen tudják, de az elektronikus hírközlésről szóló törvény lehetővé teszi, hogy amennyiben a szolgáltató egyoldalúan az előfizető számára hátrányos rendelkezésekkel módosítja az Általános Szerződési Feltételeket (Ászf), úgy az előfizető az értesítéstől számított 15 napon belül további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani a határozott időtartamú előfizetői szerződését.

Amennyiben a 2012 júliusában hatályba lépő telekomadót a szolgáltatók részben, vagy egészben áthárítják az előfizetőkre - ily módon módosítják az Ászf-et -, az az „előfizető számára hátrányos”, egyoldalú módosításnak minősül.

Fontos kiemelni, hogy nem mondhatja fel az előfizető a határozott időtartamú előfizetői szerződését akkor, ha az előfizetői szerződést a határozott időtartamból eredő kedvezmények figyelembevételével kötötte meg, és a módosítás a kapott kedvezményeket nem érinti.

Amennyiben a módosítás a kapott kedvezményeket érinti, és az előfizető felmondja a határozott időtartamú előfizetői szerződést, a szolgáltató az előfizetőtől nem követelheti a szerződés felmondását követő időszakra eső kedvezmény összegét. 

komment
süti beállítások módosítása