Dr. Kovács Norbert blogja

ügyvéd, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó, energetikai szakjogász

Közbeszerzésen indul a cége? Uniós támogatást nyert és közbeszerzést kell bonyolítania ajánlatkérőként?

2016. november 29. 10:22 - dr. Kovács Norbert

A törvényben meghatározott, közpénzt felhasználó ajánlatkérői kör (állami szervek, önkormányzatok, stb.) meghatározott értéket elérő, vagy meghaladó értékű szerződéseiket csakis közbeszerzési eljárás lefolytatását követően köthetik meg. A közbeszerzés fő célja, hogy a közpénzek felhasználása tiszta verseny biztosításával átláthatóvá váljon, ellenőrizhető legyen a nyilvánosság, az adófizetők számára.

37063756_l.jpg

Amennyiben egy cég támogatást nyer, uniós forrással rendelkezik, tekintettel annak szintén közpénz jellegére, bizonyos feltételek teljesülése esetén közbeszerzési eljárás lefolytatását követően költheti el szabályosan a megnyert összeget. Közbeszerzés nélkül, vagy súlyosan jogsértő eljárást követően költött pénz pedig a támogatás részbeni, vagy egészben történő elvesztését, visszafizetését is eredményezheti.

 Mivel a közbeszerzés egy különálló szakma, minden esetben ajánlott az eljárásokban szakértőt alkalmazni. Már csak azért is, mert a közbeszerzési eljárások gyorsan változó szabályrendszerében laikusként nagyon nehéz kiigazodni; kevesen vannak, akik kellő közbeszerzési, jogi, és pénzügyi ismeretekkel rendelkeznek ehhez. Egy megfelelően képzett, munkáját lelkiismeretesen végző felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadóban minden megvan ahhoz, hogy közbeszerzési eljárásait sikerrel bonyolítsa le, vagy ajánlattevői oldalon úgy állítsa össze ajánlatát, hogy esélye legyen azt megnyerni.

 A felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó képes közbeszerzési szempontból kifogástalan ajánlatot benyújtani, az ajánlattétel pedig így sokkal nagyobb eséllyel lehet sikeres, és sokkal nagyobb az esély az eljárás megnyerésére is. A felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó által ellenőrzött, áttekintett ajánlat az ajánlatkérői oldal munkáját is megkönnyíti, az ott folyó bírálatot hatékonyabbá teszi.

 Gyakorlat teszi a mestert

A felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó tudásában maximálisan megbízhat, hiszen felsőfokú végzettséggel, és makulátlan erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezik, valamint folyamatosan továbbképzésekre jár. Rendelkezik továbbá felelősségbiztosítással, és közbeszerzési gyakorlattal. Munkája során biztosítja az átláthatóságot, és hű marad a jogszabályokhoz.

A szaktanácsadó mindenkor felelős az általa ellenjegyzett (aláírás+lajstromszámát feltüntető pecsét) dokumentumok jogszerűségéért.

 A felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó nyomon követi a projekt sorsát

Ajánlatkérői oldalon: az állami, önkormányzati szervek, vagy ezek tulajdonában álló cégek, intézmények közbeszerzési eljárásának (főként építési beruházás, árubeszerzés, szolgáltatás megrendelése) előkészítésében, indításában, teljes körű bonyolításában egy közbeszerzésben tapasztalt szakember képes megfelelő segítséget nyújtani.

Ajánlattevői oldalon: felméri, mely kiírásokon érdemes indulni. Profi, tartja a határidőket, és elősegíti az érvényes, formai és tartalmi szempontból is megfelelő ajánlat összeállítását.

Az ajánlat beadását követően munkája nem ér véget, hiszen az általa segített ajánlattevő nyertesként történő kihirdetésétől egészen a teljesítésig követi a projekt sorsát.

Tudta? A szaktanácsadónak káreseményenként minimum 25 millió forint, évenként legalább 50 millió forint értékben van felelősségbiztosítása.

Közbeszerzési tárgyú segítségre van szüksége? Több éves tapasztalattal rendelkezem, forduljon hozzám bizalommal. Segíthetek abban, hogy az Ön vállalkozása is a közbeszerzési piac eredményes szereplőjévé váljon.

 Tisztelettel,

Dr. Kovács Norbert

felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó

komment
süti beállítások módosítása